Scroll om meer te lezen
maatschappelijk
  • Type: maatschappelijk
  • Opdrachtgever: 's-Heeren Loo
  • Ontwerp: 2021
  • Realisatie: 2023-24

In de hoek van de Nansenbaan en de 's Gravenpolderseweg te Goes heeft 's Heeren Loo een zorgcluster met gezondheidscentrum en dagbesteding voor ogen. In het gezondheidscentrum zal plaats zijn voor voorzieningen passend bij de zorg voor dit zorgcluster en tevens voor cliënten van buitenaf. Het plangebied is de huidige situatie volledig van de omgeving afgeschermd, wat het terrein een rustig en besloten karakter geeft. Voor de nieuwe situatie wordt uitgegaan van een beperkt meer open invulling, echter blijft een rustig en besloten karakter vanwege de doelgroep wenselijk. Qua functies en beleving zijn de gebouwen daarom voornamelijk naar binnen gericht naar de mooie groene binnen gebieden op het perceel.

"rust aan de rand van Goes"

Het gezondheidscentrum vormt de spil (het hart) van de nieuwe locatie en is bewust centraal op de locatie geplaatst. Het gebouw is goed zichtbaar vanaf de Nansenbaan en vormt daarmee het gezicht naar buiten toe. Doordat elk wooncluster zijn eigen specifieke doelgroep huisvest, vraagt elk cluster ook om een eigen positie op de locatie. Zo is de positie van elk cluster afgestemd op de wensen en beleving van de bewoners (cliënten). De woonclusters bestaan om allen uit een enkele (bouw)laag, dit in contrast met het 2-laagse voorzieningengebouw. Qua functies en gebruik van de clusters is het wel mogelijk om in de architectuur met verschillende hoogtes te werken in de volumes. Het deel met de gezamenlijke woonkamers is daarom bewust hoger uitgevoerd dan het deel met de persoonlijke studio's. Hierdoor wordt tevens meer nadruk gelegd op de entrees van de woonclusters.

In de materialisering is gezocht naar een samenhang tussen de clusters, het voorzieningengebouw en de groene omgeving. Waarbij wel elk gebouw op subtiele wijze een eigen herkenbaarheid heeft gekregen. Daarnaast is er bewust voor rustige en warme bruintinten gekozen, die niet alleen goed passen bij de groene setting van het totale terrein, maar die ook een rust in beleving waarborgen om de cliënten een aangename leefomgeving te bieden. De woonclusters zijn erg identiek aan elkaar, maar onderscheiden zich door middel van de gekozen steenkleur. De steenkleuren bevinden zich wel in eenzelfde kleurenpallet.

 

 

Wil je meer weten of zoek je ook zoiets?

Contact Paul, hij staat je graag te woord.

Achtergrond Paul
© 2024 all rights reserved / website by iszo+