Scroll om meer te lezen
Andrea Stam

Bij architectuur denkt men al snel aan bijzondere en/of grootstedelijke projecten. Uiteraard kan ook ik als architect erg genieten van grote, fascinerende architectonische ontwerpen, een bezoek aan een grote stad kan mijn hart zeker sneller laten kloppen. Zelf zie ik echter ook de uitdaging in de kleinere, meer landelijke inpassingen. Of dit nu in een kern, aan de rand van een stad, op een bedrijventerrein of in het buitengebied is, elk project biedt een nieuwe uitdaging. 

"Soms kunnen juist de kleinere projecten een hele grote uitdaging zijn."

Elk project is eigenlijk een puzzel met zijn eigen stukjes. Alle randvoorwaarden, de wensen en eisen bepalen de stukjes. Hoe die stukjes dan het beste in elkaar passen dat is een zeer leuke studie. Soms zijn er meerdere oplossingen mogelijk, maar wat is dan de beste? Het leukste moment is wanneer alle stukjes dan ineens goed in elkaar passen en er een mooi ontwerp ontstaat.

Als het moment daar is dat de plannen gepresenteerd worden aan de opdrachtgever, kan het best even spannend zijn. Zo’n eerste presentatie vind ik altijd een heel leuk moment, vooral als je een oplossing hebt bedacht waar de opdrachtgever zelf niet aan gedacht had. In mijn ogen zijn de opdrachtgevers zelf ook een beetje de ontwerpers van hun eigen plan. Zij komen met wensen en eisen en samen  zoek je naar de beste oplossing. Uiteindelijk gaat het er toch om dat je een ontwerp maakt waar zij zich prettig in zullen voelen.

© 2024 all rights reserved / website by iszo+