Scroll om meer te lezen
villa LA 21124
  • Type: Nieuwbouw
  • Opdrachtgever: Particulier
  • Ontwerp: 2022
  • Realisatie: 2023
  • Aannemer: Bouwbedrijf Rijk

Voor een particuliere opdrachtgever mocht buroSALT een moderne woning ontwerpen op een mooi hoekkavel gelegen in Essenvelt Middelburg. De wijk beschikt over ruime kavels en ambieert stadswonen in een groene omgeving, met duurzaamheid als belangrijk uitgangspunt in de ontwerpen. Door de ligging van het perceel op de hoek, enerzijds de straatzijde en anderzijds aan een smalle watergang, was het in het ontwerp van belang dat de woning aan deze zijden een representatieve gevel zou krijgen.

"Modern en duurzaam wonen"

De ruime woning beschikt over een groot programma van eisen, naast een ruim opgezette woning, was er ook een wens voor een logeerkamer met eigen voorzieningen. In feite bevinden zich 2 woningen onder 1 dak. Vanuit de wensen van de opdrachtgever, maar ook vanuit het beeldkwaliteitsplan, mocht de woning enkel uit een duidelijk hoofdvolume bestaan zonder grote aan-/uitbouwen. Daardoor ontstond al snel het idee om een asymmetrische kap als uitgangspunt te nemen, waaronder alle gewenste ruimten geplaatst konden worden. De lijn van deze kap wordt sterk tot uitdrukking gebracht in het ontwerp en omarmt als het ware alle verblijfsruimten van de woning.

 



In de materialisering is gekozen voor een frisse, moderne kleurstelling, waarbij het witte kader van de kapvorm echt in het oog springt en contrasteert met de donkere grijze kleur van de gevelbekleding. In de voor- en achtergevel is gekozen voor een langformaat gevelsteen in genuanceerde lichte grijze tinten. De garage en bijkeuken zijn bekleed met houten delen. Hier is bewust voor een afwijkend materiaal gekozen, omdat de ruimten wel qua vorm binnen het hoofdvolume vallen, maar in het gebruik een "ondergeschikte" functie hebben en dit in de materialisering zichtbaar wordt gemaakt.

 

 


 

 

 

Wil je meer weten of zoek je ook zoiets?

Contact Andrea, ze staat je graag te woord.

Achtergrond Andrea
© 2024 all rights reserved / website by iszo+