Scroll om meer te lezen
BE 20058
  • Type: Verbouw
  • Opdrachtgever: Particulier
  • Ontwerp: 2020
  • Realisatie: 2021
  • Aannemer: Bouwbedrijf J. van de Linde

Aan de rand van Domburg zijn in de jaren 50-60 en 70 meerdere woonwijken toegevoegd met voornamelijk laagbouw in de vorm van bungalows. Deze woningen worden gemengd gebruikt voor permanente en recreatieve bewoning. Deze bungalow op de hoek het Prinsepark is gebouwd aan begin jaren 70 en sindsdien nauwelijks gewijzigd. buroSALT is gevraagd om deze woning compleet te renoveren en uit te breiden.
 

"bungalow moderne stijl"

De woning werd voorzien van gevelisolatie welke afgewerkt is met stucwerk. Het dak is geïsoleerd en vernieuwd. Ook zijn er op drie plekken kleine uitbreidingen gemaakt. Qua hoofdopzet van de gebouwen is getracht om de uitgangspunten van het ontwerp uit de jaren ’70 te handhaven.

Het gebouw was opgebouwd uit verschillende massa’s met verschillende hoogtes. Hoog in de woonkamer, laag in de andere functies (slaapkamer, keuken etc). Dit is ook duidelijk terug te zien in het nieuwe ontwerp. Voor de rest is de woning compleet up-to-date gebracht naar huidige maatstaven m.b.t. duurzaamheid en comfort. Kortom een bungalow nieuwe stijl!

Wil je meer weten of zoek je ook zoiets?

Contact Paul, hij staat je graag te woord.

Achtergrond Paul
© 2021 all rights reserved / website by iszo+