Scroll om meer te lezen
12  appartementen centrum
  • Type: Nieuwbouw
  • Opdrachtgever: Zeeland Goed
  • Ontwerp: 2019-21
  • Realisatie: 2022
  • Aannemer: Bouwbedrijf Schrijver

De locatie aan de Dreef, aan de kerkring van Yerseke, is oorspronkelijk het hoogste deel van het dorp. Dit is precies op het voormalige hoogste punt van een kreekrug. Hier bouwde men de monumentale dorpskerk met eromheen de bebouwing zoals die nu gedeeltelijk nog rond de kerk aanwezig is. Op de locatie naast de voormalige Rabobank aan de zuidkant van de kerkring wordt deze bijzondere nieuwbouw gerealiseerd. Een markant punt aan de kerkring in het centrum van het gezellige dorpshart van Yerseke waar ook veel winkeltjes en restaurants zijn gelegen.

"de parel van Yerseke"

Op de hoek van de locatie, aan de Oude Torenstraat, is een markant hoekpand ontworpen. Dit pand is zowel op de Dreef gericht als op de Oude Torenstraat. De bebouwing tussen dit hoekpand en de oude Rabobank is bewust in een afwijkende architectuur ontworpen. In het straatbeeld ontstaat zo een “pandsgewijze” geleding die goed aansluit bij de sfeer van de rest van de kerkring. In de tussenstukken zijn aan de straatzijde balkons geplaats, waardoor de panden nog meer tot uitdrukking komen en in het beeld los van elkaar komen te staan. In de gevelindeling aan de straatzijde is gezocht naar een goede aansluiting bij de bestaande bebouwing, zo is er ook rekening gehouden met een zogenoemde plint-laag.

Uit de nauwe samenwerking tussen de gemeente, opdrachtgevers en ons architectenburo is dit ontwerp ontstaan. Het heeft een moderne frisse uitstraling met toch karakteristieke hoofdvormen. Er zijn in totaal 13 appartementen over 3 lagen met verschillende groottes en indelingen ontwikkeld. Door de ligging in het centrum is het zeer geschikt voor ouderen. Alle appartementen zijn voorzien van een balkon of tuintje. Vanwege de oriëntatie hebben sommige 2 balkons, één op het noorden (gericht op de kerkring) en één op het zuiden (aan de achterzijde).

 

Wil je meer weten of zoek je ook zoiets?

Contact Andrea, ze staat je graag te woord.

Achtergrond Andrea
© 2024 all rights reserved / website by iszo+