Scroll om meer te lezen
20 recreatielodges Zoutelande
  • Type: Nieuwbouw
  • Opdrachtgever: Plein 40
  • Ontwerp: 2017/2018
  • Realisatie: 2018/19
  • Aannemer: Bouwbedrijf Rijk

Midden in het centrum van Zoutelande heeft buroSALT een bijzonder recreatieplan ontworpen met 20 vakantielodges. Dit recreatieproject ligt vlak bij de kerk van Zoutelande en net achter de zeedijk. Midden in het dorp dus, en vlak bij het strand. Aan een karakteristiek hofje zijn vier verschillende kleinschalige gebouwen gerealiseerd met ieder hun eigen vorm en karakter. Het moderne ontwerp maakt een knipoog naar het vroegere Zoutelande met zijn oude boerenhuisjes, met behoud van een robuust en dorps karakter.

"Vakantieparadijs in centrum Zoutelande"

In totaal zijn er 20 luxe 2- en 4-persoonsappartementen ofwel lodges gerealiseerd. Het binnenterrein heeft een heerlijke relaxtuin met speeltoestellen voor de kinderen. Toeristen vinden hier een bijzondere, stille plek midden in het centrum van Zoutelande. Ieder appartement heeft een eigen veranda of balkon. Deze grenzen aan het hofje. In het hoofdgebouw zijn naast de receptie een wellness met sauna en een fitnessruimte te vinden. Voor de vakantiegasten zijn er priv├ęparkeerplaatsen.

Dit bijzondere recreatieproject stond in de top 5 bij de verkiezing van het Mooiste Gebouw van Zeeland 2019 (PZC/CBK)

Plein 40 Lodges in Zoutelande door buroSALT Het bezoek van dit project gaf de grootste verrassing ten opzichte van wat op papier was bestudeerd. De opdrachtgever durfde het aan om in de historische dorpskern een groot programma te situeren. De architecten, en de stedenbouwkundige dienst, hebben met evenwichtige proporties een stuk stad gerepareerd dat als voorbeeld en inspiratie kan dienen voor ondernemers in de voor Zeeland zo belangrijke branche van toerisme.

Foto's Limit Fotografie

Wil je meer weten of zoek je ook zoiets?

Contact Paul, hij staat je graag te woord.

Achtergrond Paul
© 2021 all rights reserved / website by iszo+