Scroll om meer te lezen
Gert-Jan van den Berge

Als architect ben je altijd bezig met je beroep, ook als je niet aan het werk bent. Architectuur is een verslavende hobby, maar ook een heel leuk en veelzijdig beroep. Ik haal veel inspiratie uit reizen en andere culturen en gebouwen bekijken.Het klinkt wellicht raar maar naast gebouwen en steden zijn ook natuur en landschap een inspiratiebron, evenals geschiedenis en oude culturen. Je haalt hier veel kennis en ervaring uit die je weer kunt benutten voor ideeen of het toepassen van materialen.

"Architect is een fantastisch beroep waar ik veel energie en voldoening uit haal"

Geen opdracht is hetzelfde, elke opdracht is weer een nieuw proces van ontwerpen en overleggen met de opdrachtgever. Het allerleukste vind ik wanneer jouw creatie ook daadwerkelijk gebouwd wordt. Dat je iemands droom naar tevredenheid letterlijk hebt kunnen realiseren en materialiseren. In je gedachten en op papier heb je het gebouw al gezien en er doorheen gelopen.

Maar om dit in werkelijkheid uiteindelijk echt te doen en te beleven, geeft een bijzonder gevoel. Je ziet dan of de keuze voor een bepaald kozijn of opening ook werkelijk het gewenste effect geeft van bijvoorbeeld een mooie lichtinval. Altijd mooi om te zien dat al die elementen dan uiteindelijk samen komen in het eindresultaat.

Met architectonische groet Gert-Jan
 

© 2024 all rights reserved / website by iszo+