Scroll om meer te lezen
villa RK12001
  • Type: Verbouw
  • Opdrachtgever: Particulier
  • Ontwerp: 2012
  • Realisatie: 2012

Onze opdrachtgever vroeg buroSALT voor een ontwerp voor een grootschalige verbouwing / uitbreiding waarbij de woning tevens ge├╝pgraded wordt naar de huidige tijd en de woning meer aansluiting krijgt met zijn omgeving.
 

"Uitzicht op het water ingekaderd"

Gekozen is voor een platte uitbreiding die de bestaande woning als het ware "omarmt". In het ontwerp is behalve met het vergroten van de woon-en slaapoppervlakte rekening gehouden met een kapsalon aan huis met een eigen entree. Verder is de ouderslaapkamer aan de andere kant van de woning gesitueerd. Deze is voorzien van een eigen badkamer en dress. De materialen die gekozen zijn vormen een sterk contrast tussen de bestaande woning (witte stuc) en de uitbreiding (antraciet baksteen). 

De achtergevel is zo vormgegeven dat maximaal genoten kan worden van het uitzicht van de tuin met aanlegsteiger in het Goese Meer. De ouderslaapkamer aan de linkerkant op de impressie, heeft ook dit uitzicht over de tuin en water. In de uitbreiding is een ruime veranda opgenomen als ideale zitplek.

 

 

© 2021 all rights reserved / website by iszo+