Scroll om meer te lezen
villa KD12025
  • Type: Nieuwbouw
  • Opdrachtgever: Particulier
  • Ontwerp: 2013
  • Realisatie: 2014
  • Aannemer: Bouwbedrijf J. v.v. Linde

SALT ontwierp een moderne duurzame woning voor in de nieuwe wijk Mannee te Goes. Het concept voor de woning is ontstaan in nauw overleg met de opdrachtgevers. Het ontwerp voor de won­ing is grotendeels ontstaan uit de oriëntatie van de woning op het kavel. Be­langrijkste hierin is eigenlijk de oriëntatie van de won­ing ten opzichte van de zon en het uitzicht vanaf de kavel. Zeker in ver­band met energiezuinig bouwen is de oriëntatie erg belangrijk.
 

"strak en modern"

De woning is zo gelegen dat er een maximale ho­eveelheid aan privacy ten opzichte van de buur­man en de straat wordt gegenereerd. De woning opent zich aan de westgevel die de meeste kozijnen bevat voor uitzich­t, openheid, ruimte en licht. De woning lijkt hierdoor aan de voorzijde vrij gesloten, echter door de open westgevel en ruimtelijke open indeling ervaar je de woning van binnen als ruim. De westgevel heeft een accentsteen om de bijzonderheid ervan te benadrukken. Door het verhoogde terras aan de woonkamer/keuken die ook doorloopt naar het water en uitloopt in een watervlonder ontstaan er mooie zitplekken waar men naar keuze kan verblijven.

Langs de westgevel kan men zodoende de gehele dag verblijven en genieten van de zon en het uitzicht tot laat in de avond. Voor het materiaalge­bruik wordt er gebruik gemaakt van moderne materi­alen zoals zwarte baksteen in combinatie met een lichte genuanceerde baksteen. De woning wordt duurzaam gebouwd met duurzame materialen, een hoge isolatiewaarde, opvang van zon voor elektriciteit en opvang van regenwater

fotografie: Limit Fotografie

© 2024 all rights reserved / website by iszo+