Scroll om meer te lezen
villa JO15003
  • Type: Nieuwbouw
  • Opdrachtgever: Particulier
  • Ontwerp: 2015
  • Realisatie: 2015-16
  • Aannemer: Bouwbedrijf Versteegden

Voor deze opdrachtgever die graag na zijn pensioen een woning wilde bouwen in het buitengebied werd deze woning op maat ontworpen. In dit nieuwbouwplan mochten alleen lage schuurachtige woningen worden gebouwd. Dit paste perfect bij de wensen van onze opdrachtgever die  zijn gehele woonprogramma op de begane grond wilde realiseren.
 

"Wonen in het buitengebied, ruimte om te wonen"

De langwerpige woning kent een aaneenschakeling van ruimtes, resp. 2 slaapkamers, 2 badkamers, woonkamer en atelier, deze zijn allemaal georiƫnteerd op de zonnige tuin. Al de openingen zijn ingekaderd in een duidelijke omlijsting, waardoor het buitengebied als het ware een schilderij vormt vanuit binnen. De rest van de woning is vrijwel helemaal gesloten zoals je ook bij een boerenschuur zou verwachten.
 Om de woning niet al te strak en geordend van binnen te maken loopt er dwars door de woonkamer een rondgebogen wand die helemaal doorloopt in de vide boven de woonkamer gelegen. Er is bewust met eikenhouten spanten in het interieur gewerkt, zo krijgt het huis een heel eigen sfeer die goed aansluit bij de landelijke ligging.

Foto's: FischerFotografie


 

© 2021 all rights reserved / website by iszo+