Scroll om meer te lezen
Domein Het Camperveer
  • Type: Recreatie
  • Opdrachtgever: Ontwikkelaar
  • Ontwerp: 2016-18
  • Realisatie: 2018-19
  • Aannemer: Roggeband

Op nog geen 100 meter afstand van de oude Kamperlandse veersteiger aan het Veerse Meer wordt eind dit jaar gestart met het landgoed Domein Het Camperveer. Het landgoed omvat in totaal 8 hectare, waarop een landhuis met  6 appartementen en 15 recreatiewoningen hieromheen worden gebouwd.

Er is bewust gekozen voor de Engelse stijl, omdat daarin natuur en gevoel centraal staan. Dit leidt tot een landschap met een grote asymmetrische waterpartij en een ruime diversiteit aan bomen en planten.
 

" Engels landgoed op 8 hectare"

Historische plek

​De stijl vindt zijn oorsprong in De Romantiek, begin 19de eeuw. Het statige appartementengebouw aan het eind van de grote waterpartij is hierop geïnspireerd.

Domein Het Camperveer ligt op een historisch belangrijke plek. In 1853, enkele jaren nadat de Onrustpolder werd drooggelegd, werd door de provincie de Kamperlandse Veerdam aangelegd. Dit werd nu de verbindingsplaats met Veere. Voordat de polder werd aangelegd, bestond het gebied uit slikken, waar men soms nog een hele tijd doorheen moest waden, voordat men aan het vaste land kwam.


Landschapsontwerp en uitwerking : Belverde

 

 

© 2024 all rights reserved / website by iszo+