Scroll om meer te lezen
WH16016
  • Type: Prijsvraag
  • Opdrachtgever: Particulier
  • Ontwerp: 2014

Voor een horeca ondernemer aan de Zeeuwse kust hebben we voor een prijsvraag dit bijzondere strandpaviljoen ontworpen. Een strandpaviljoen als geen ander. Niet alleen horeca maar ondersteunend aan al de activiteiten die plaats kunnen vinden op het uitgestrekte strand.

"walvis gestrand"

Voor dit concept is naast beweging, eb en vloed,  zon,  water  en wind de inspiratiebron geweest voor een uit het zand oprijzende hoofdvorm uit één materiaal opgebouwd.  The Whale is een paviljoen, maar het unieke is dat deze ook één is met zijn omgeving. Het paviljoen rijst op uit het landschap en vormt er tevens een connectie mee. De connectie met het strand en zijn omgeving wordt gevormd door een brede uit het zand oprijzende beloopbare spaanse trap, die via een tussenstop op een terras, doorloopt naar het dak van het paviljoen. Deze trap vorm loopt continue over in het dak en eindigt in een prachtig uitzichtpunt over de omgeving. Door de vorm van het paviljoen ligt het terras beschut tegen de wind  en krijgt het mede ingeklemd tussen de spaanse trappen een uniek eigen karakter wat niet voorkomt bij de traditionele strandpaviljoens.

Dit strandpaviljoen is anders dan het traditionele strandpaviljoen zoals wij dat kennen. De functie van het gebouw is, naast een horecagelegenheid, vooral ook gericht op groepsarrangementen, sport en spel, compleet facilitair aan de al bestaande functies op het strand. Voor sport teams en groepen is het gebouw optimaal ingericht met functies zoals een shop, instructiegelegenheid, multifunctioneel café en was- en kleedruimtes. Ondanks dat het horecadeel en de shop voor de organisatie van de sporters zijn gescheiden, vormen deze functies tezamen een twee-eenheid. Beide kunnen apart worden benaderd vanaf de duinen of het strand, maar smelten samen bij het terras en de als tribunes of voor zonnen te benutten trappen. Vernieuwend is dat deze functies samen tot een, voor een strandpaviljoen, unieke vorm zijn samengesmolten en ook werken als een geheel. Er wordt door de opdrachtgever tevens aansluiting gezocht bij de reeds bestaande toeristische voorzieningen voor een optimale integratie van het plan met de omliggende, reeds aangeboden faciliteiten zoals wellness, hotels, b&b, restaurants, cafe’s,  winkels, sportverenigingen e.d


 

 

© 2024 all rights reserved / website by iszo+