Scroll om meer te lezen
villa DM13002
  • Type: Nieuwbouw
  • Opdrachtgever: Particulier
  • Ontwerp: 2013
  • Realisatie: 2014
  • Aannemer: Dekker en Walhout

Voor een Duitse familie is dit landhuis met rieten kap ontworpen. De bouwkavel in Oostkapelle ligt op een mooie locatie met veel bomen op de kavel en vlak onder de duinen en het strand van Oostkapelle. Voor het ontwerp zijn een aantal monumentale bomen bespaard gebleven. In de overkapping van de veranda is een boom gehandhaafd, zo lopen binnen en buiten letterlijk in elkaar over.

"vakantiehuis ontworpen als familiehuis"

De woning is opgesplitst in twee delen en geheel opgezet als ruim familiehuis voor vakantie of langere verblijven. Het witte landhuisdeel bevat de woonkamer/living met een extra logeerkamer met badkamer op de begane grond. Op de verdieping bevinden zicht 4 ruime slaapkamers met een badkamer en los toilet. Het in zwarte houten planken uitgevoerde deel bevat op de begane grond een ruime woonkeuken met veranda gericht op de achtertuin met een kantoor en bijkeuken. Op de verdieping hiervan bevindt zich de ouder slaapkamer met eigen badkamer en dress.

Tussen beide delen van het landhuis bevindt zich de ruime entree met trap en vide naar de verdieping. Bij binnenkomst in de centrale hal ervaart men direct de groene tuin met veranda en buitenhaard die in elkaar overlopen. De tuin en het interieur zijn geheel met de woning mee ontworpen door de andere AAZeeland partners.
 

Foto's Limit Fotografie
 

© 2024 all rights reserved / website by iszo+