Scroll om meer te lezen
Nieuwbouw bedrijfspand Goes
  • Type: Nieuwbouw
  • Opdrachtgever: Bedrijf
  • Ontwerp: 2020
  • Realisatie: 2022

In 2020 werd buroSALT gevraagd om een ontwerp te maken voor dit bedrijfspand in Goes. De locatie is gelegen aan het water op het bedrijventerrein aan de haven van Goes. Een ideale locatie voor een bedrijf dat een representatief bedrijfspand op een unieke plek wil bouwen. Voor het ontwerpconcept is uitgegaan van een industrieel pakhuis waar een uitbreiding op de bovenste laag als paviljoen is toegevoegd.

"De "herbeleving van een oud industrieel pand aan het water"

Het ontwerp kent twee bouwmassa’s, het representatieve kantoordeel in baksteen en de loods, deze is uitgevoerd in een zinklook bekleding. Dit materiaal komt ook op diverse plekken terug bij het hoofdgebouw.   In het midden van het gebouw bevindt zich een grote vide waar de trap vanuit de showroom tot aan de verdieping een mooie eyecatcher vormt met de rondom de vide gelegen kantoren met veel glazen puien voor een optimaal gevoel van een open kantoorindeling.

De ligging van het gebouw is geoptimaliseerd op de omgeving, water en zon. Het gebouw wordt duurzaam ontwikkeld met een extra hoge Rc waarde voor gevels en dak. De installatie is voorzien van warmte terugwinning en een hoeveelheid zonnepanelen. De verlichting is overal uitgevoerd in LED verlichting.

 

 

© 2024 all rights reserved / website by iszo+