Scroll om meer te lezen
Interieur VW 007
  • Type: Nieuwbouw
  • Opdrachtgever: Particulier
  • Ontwerp: 2021
  • Realisatie: 2021

Deze klant kocht in het jaar 2017 een loftwoning in het wereldberoemde project Little C in hartje Rotterdam. Dit project heeft verschillende prijzen gewonnen door de unieke uitstraling die het heeft. Het hele complex is in New-York stijl uitgevoerd met industriële loopbruggen van het ene flatgebouw naar het andere gebouw. Op het complex zijn onder andere ook een barrista, barbier en fietsenmaker aanwezig waardoor er altijd aanspraak en gezelligheid is. Op de gezamenlijke dakterrassen kunnen buurtfeesten en barbecues worden gegeven. Elk appartement heeft een uniek uitzicht, het appartement van deze klant heeft vanaf zijn keuken uitzicht over de haven van Rotterdam en vanaf zijn slaapkamerraam uitzicht over de Erasmusbrug. Er zijn ook appartementen die uitkijken op de Euromast.

"Verswijver Interieurconcepten laat me Out of the Box denken"

Vanaf de aankoop is Verswijver Interieurconcepten betrokken bij het project. Zo hebben we de klant vanaf het begin al kunnen adviseren en helpen bij het maken van de juiste keuzes en het opstellen van een elektra- en verlichtingsplan. In overleg met de aannemer van het nieuwbouwproject hebben we de standaard indeling omgewisseld voor een open interieur. Zo zat de badkamer in een aparte ruimte en was er een kleine keuken ingetekend. Door middel van stalen schuifdeuren kunnen ruimtes toch van elkaar worden afgesloten voor meer privacy bij visite en logés.

Bij binnenkomst ziet men gelijk hoe groot de loft werkelijk is, vanaf de industriële stalen deuren die met de hand zijn gelast is de grote open woonkamer te zien met uitzicht over de Rotterdamse Haven. De donkerrode parketvloer geeft een warme uitstraling aan het industriële interieur. In tegenstelling tot de andere appartementen in het complex hebben we hier niet gestuct. De betonnen plafonds en robuuste wanden zijn dus in het zicht gebleven en zijn zelfs niet geschilderd. Met de zwarte spots op een rails kan toch overal waar gewenst is licht gecreëerd worden en onderdelen worden uitverlicht.

In het midden van de loftwoning staat een groot koperkleurig maatmeubel. In dit onderdeel zijn verschillende functies verwerkt, zoals de keukenwand met luxe keukenapparatuur, de televisiewand met alle kabels voor de muziekinstallatie, een uitklapbaar logeerbed, het toilet, de technische ruimte en de wasruimte met wasmachine en droger. Doormiddel van een koperlook plaatmateriaal en een leren behang wordt er onderscheid gemaakt in verschillende functies.

De keuken beschikt over een groot zwart kookeiland met een bruin aderig marmeren blad. Tijdens het koken op de kookplaat met afzuiging of het spoelen bij de kokend waterkraan is er via de openslaande deuren toegang tot het balkon met een prachtig panoramisch uitzicht over de skyline van de Nederlandse havenstad. De natte ruimtes zoals de keuken, het toilet en de badkamer hebben een gouden gietvloer. De coating van deze vloer is praktisch, makkelijk schoon te maken en sluit naadloos aan op de houten vloer.

In het middenblok zit zelfs een logeerbed weggewerkt. Het bed kan worden uitgeklapt uit de wand en de deuren kunnen worden gebruikt als afscheiding zodat er een afgesloten logeerkamer ontstaat. In de badkamer zijn dezelfde materialen gebruikt als de rest van de woning. De tegel slabs in de douche en bij de zwarte whirlpool hebben dezelfde print als het aanrechtblad. De zwevende wastafel is geschikt voor twee personen. Ook in deze ruimte zijn de zwarte stalen deuren handgemaakt met grote lasnaden en stopverf. De schuifdeuren zijn bewerkt met een folie Mucha tekeningen met een glas in lood effect, zodat men ongestoord kan douchen.

In het hele appartement is aan alle details gedacht. De kunst past bij de uitstraling van het pand maar geeft ook de persoonlijke touch van de klant. Ook zijn alle deurklinken in dezelfde industriële stijl als de rest van de inrichting. We hebben met ontzettend veel plezier aan dit project gewerkt, doordat we er vanaf het begin af aan al bij zijn hebben we rustig met de klant alle onderdelen stap voor stap kunnen doorlopen. Deze vier jaar hebben we goed besteed en we zijn trots op het eindresultaat van dit unieke interieur.
 

Interieur: buroSALT (voorheen bekend als Verswijver Interieurconcepten)

 

© 2024 all rights reserved / website by iszo+