Scroll om meer te lezen
Interieur VW 005
  • Type: Verbouw
  • Opdrachtgever: Particulier

Voor deze woning met prachtig uitzicht over de weilanden van Etten-Leur is Verswijver Interieurconcepten gevraagd om de keuken meer bij de woonkamer en eetkamer te betrekken. De woning is volledig levensloopbestendig waardoor de familie nog een hele hoop jaren kan genieten van het huis. De kinderen zijn al een enkele jaren de deur uit en het koppel heeft een tijdje terug deze woning aangekocht. Wij adviseren altijd om eerst een paar maanden in een nieuw aangekochte woning te wonen om het huis te leren kennen voordat we en definitieve keuze maken voor het ontwerp. Hierdoor krijgt men een gevoel bij de woning, het daglicht, de zon enzovoorts en zijn de keuzes die worden gemaakt goed doordacht.

"Vanuit de keuken heb ik nu veel meer contact met mijn gasten."

De keuken was in de huidige situatie geplaatst in een aparte ruimte, hierdoor had de familie geen contact met de gasten bij het koken. Wij hebben twee draagmuren verwijderd en opgevangen door een stalen balk. Deze stalen balk hebben we bewust in het zicht gelaten en in hoogglans zwart geschilderd, dit geef een industrieel uiterlijk aan de woning.

De woning beschikte al over een industriële doorkijkhaard, deze is de eyecatcher van de woning geworden. Door het uitbreken van de muren en een doorlopende maatwerkkast vormen de woonkamer en keuken nu een geheel en is er een open ruimte ontstaan. Gasten kunnen aan de eettafel zitten of in de bank ploffen zonder het contact te verliezen met de gastheer en gastvrouw uit de keuken. Ook de verlichting verbindt beiden ruimtes met elkaar waardoor het meer een geheel wordt. Er is een zwarte plafondrails met verstelbare spots geplaatst voor de maatwerkkast. Naast de maatwerkkast zijn houten steellook deuren geplaatst die leiden naar de entreehal van de woning.

De maatwerkkast heeft een zwarte onderzijde en een houtlook bovenzijde met nissen waarin verlichting is toegepast. Hier staan leuke accessoires en kookboeken in. In de binnenzijde van de kasten zijn lades in dezelfde houtlook toegepast. De televisie en het televisieapparatuur is verwerkt in de kast, evenals de koelkast, vriezer, inbouw koffiemachine en de combi-oven. Het kleine zwarte kookeiland heeft een betonlook blad passend bij de vloertegels. De vloertegels zijn overigens bestaand gebleven en enkel bijgewerkt op de plekken waar nodig was. De houten eettafel met een stalen onderstel en bruin leren stoelen passen goed bij de industriële inrichting. De grijze hoekbank met houten ronde salontafels en kleurrijke kussen geven extra sfeer aan de ruimte.

Naast het ontwerp heeft Verswijver Interieurconcepten ook de begeleiding van de uitvoering uitgevoerd. Hiervoor zijn offertes aangevraagd bij betrouwbare bouwbedrijven uit de omgeving van Etten-Leur, Breda, Roosendaal en omgeving. Deze offertes hebben wij met elkaar vergeleken en beoordeeld. Aan de hand van de gekozen partijen is een passende werkplanning opgesteld en heeft Verswijver Interieurconcepten ook de bouwbegeleiding op locatie gecoördineerd. De huiseigenaren zijn in dit traject geheel ontzorgd geweest en kunnen nu gaan genieten van hun prachtige interieur. Door een kleine maar ingrijpende aanpassing is er een heel nieuw interieur ontstaan. U hoeft dus zeker niet altijd een aanbouw te plaatsen of meer vierkante meters bij de woning te betrekken om de ruimte praktisch en groter te maken. Dit scheelt niet alleen veel verbouwingstijd maar ook een hoop kosten.

Interieur: buroSALT (voorheen bekend als Verswijver Interieurconcepten)

 

© 2024 all rights reserved / website by iszo+