Scroll om meer te lezen
Interieur VW 004
  • Type: Verbouw
  • Opdrachtgever: Particulier

De familie, bestaande uit 2 volwassenen, 2 honden en 2 tieners, ruilde hun grote vrijstaande woning in voor een knusse arbeiderswoning, de kinderen zijn op een leeftijd dat ze bijna het huis uit zijn waardoor er niet veel ruimte meer nodig was. Veel oppervlak betekent ook veel onderhoud, dat was één van de redenen van deze familie om te verhuizen. De arbeiderswoning bestond uit 2 slaapkamers op de verdieping en een kleine keuken voorin het huis. Door te schuiven met functies hebben wij een slaapkamer op de begane grond gemaakt naast de badkamer zodat de woning levensloopbestendig is. Ook hebben wij de keuken verplaatst naar de aanbouw bij de woonkamer zodat er meer verbinding is tussen de woonkamer, eetkamer en keuken. De woning is daardoor geheel rolstoeltoegankelijk geworden.

"gelukkig alle hokjes in huis verdwenen"

De donkerbruine keukenwand is voorzien van een zwarte koffienis voor een koffiezetautomaat en kookboeken. Naast de koffiecorner zijn er hoogwaardige ovens geplaatst, de oven heeft een inschuifbare deur waardoor men niet kan verbranden aan een openstaande deur. Een grote koelkast en diepvriezer voor al het etenswaar met een strakke zwarte greep zijn uitgevoerd. Als contrast een wit kookeiland met een wit marmeren keukenblad. Zelfs de wijnkoeler is in het wit toegepast, zodat het een geheel wordt met het witte blok. De door en door zwart gekleurde spoelbak zorgt ervoor dat er geen zichtbare krassen in de bak komen. De kokend water kraan van Quooker maakt het gebruik nog gemakkelijker omdat er binnen een handomdraai kokend water uit de kraan komt, het is zelfs mogelijk om de kraan uit te breiden met bruisend en koelend water. De Bora kookplaat ligt vlak weggewerkt in het eiland en is daardoor makkelijk schoon te maken. De keukenwand en het keukeneiland zijn volledig symmetrisch op elkaar afgestemd. Kortom, een keuken voor hobbykokers.

De grootste eyecatcher in deze woning is de keukenwand die als blok doorloopt in de gang naar de entree van de woning. In de houten wand zit een verborgen deur van de master bedroom verwerkt. Zo staat er bij binnenkomst een ware verrassing te wachten en lijkt de ruimte groter doordat alle hokjes verwijderd of verborgen zijn.

De woonkamer zit verbonden aan de keuken en eetkamer. De eetkamer met grote houten eettafel en comfortabele eetkamerstoelen biedt plaats voor alle gasten. Het televisiemeubel heeft dezelfde donkere houtsoort als de keuken zodat het nog meer een geheel wordt. Het multifunctionele tv meubel op maat is voorzien van een inbouw gashaard, veel kastruimte, opbergruimte voor houthaard of andere accessoires en al het televisieapparatuur. De kabels zijn weggewerkt achter de blinde achterwand. De zwarte verlichtingsrails aan het plafond lichten de maatkasten uit.

Aan de voorzijde van de woning is een kantoor aan huis gesitueerd, hier kunnen de tieners hun huiswerk maken maar ook gamen. Vanaf de studeerkamer is er zicht over de straat, tuin en zelfs de woonkamer. Zo zit iedereen wel gezellig bij elkaar maar door de zwarte stalen taatsdeuren op maat kan de ruimte wel worden afgesloten zodat er ongehinderd gewerkt kan worden.

Het thuiswerk kantoor heeft een eigen industriële gashaard voor extra sfeer en warmte. De materialen die zijn gebruikt komen terug in de keuken, ook loopt de lichte houten pvc vloer door over de gehele begane grond. Alle materialen zijn makkelijk te onderhouden en schoon te maken, de familie heeft namelijk 2 honden die wel van een boswandeling houden. Maar de uitstraling van het houtlook van zowel de vloer als de kastenwanden komen zo sterk overeen met het natuurlijke materiaal dat de sfeer van het natuurlijke product blijft behouden.

Een hoogglans beige garderobekast is voorzien voor jassen en schoenen. Door deze in het kantoor te plaatsen wordt de hal ruimer. Zo loopt men niet vast bij binnenkomst en heeft de familie de ruimte om gasten te ontvangen en de jassen uit te doen.

Interieur: buroSALT (voorheen bekend als Verswijver Interieurconcepten)

 

© 2024 all rights reserved / website by iszo+