Scroll om meer te lezen
Interieur VW 003
  • Type: Verbouw
  • Opdrachtgever: Particulier

Een jong gezin uit Hoogerheide nam contact met Verswijver Interieurconcepten op voor de herinrichting van de begane grond van hun woning. Zij wensten meer sfeer en gezelligheid, voldoende opbergruimte en een afsluitbaar kantoor. Wij gingen graag aan de slag voor deze familie en hebben allereerst een voorlopig ontwerp gemaakt, waarna we allen vrij snel tevreden waren en het definitieve ontwerp is opgesteld. Vanuit dit definitieve ontwerp konden we starten met de wandaanzichten en detaillering van de kleuren en materialen. Wij hebben een volledig kleuradvies samengesteld en advies gegeven in onderhoud van de materialen en producten. Er is een lichtplan samengesteld met een verlichtingsadvies per ruimte en alle details zijn op papier gezet in een samengesteld rapport. Ook met oog naar de toekomst hebben we ons hele plan duurzaam opgezet door middel van vloerverwarming, een airco installatie en isolatie. Met deze gegevens zijn alle offertes opgevraagd en konden de bedrijven aan de slag.

"We zijn zo blij met het idee van een aparte filmkamer"

Aan de tekentafel kwamen we al snel tot de conclusie dat we de garage bij de woning wilden betrekken zodat we meer vierkante meters en dus meer woonoppervlak creëren. De woonkamer heeft twee verschillende functies gekregen die door middel van stalen ensuite schuifdeuren kunnen worden afgeschermd. Het zitgedeelte bij de inbouwhaard is een lounge waar de familie met vrienden een borreltje kunnen doen en kunnen bijkletsen. De muziekinstallatie maakt het mogelijk om een gezellig muziekje af te laten spelen op de achtergrond.

De filmkamer heeft een grote televisie met een surround muziekinstallatie en twee comfortabele daybeds waar de kinderen televisie kunnen kijken of waar het gezin in de avond een film kan kijken. De stalen schuifdeuren zorgen voor een geluidsafname maar door het glas hebben zij nog wel verbinding met het loungegedeelte en de haard.

De materialen die we voor dit project hebben uitgekozen hebben een industriële maar sfeervolle uitstraling. De visgraat pvc vloer is praktisch schoon te maken, de zwarte stalen deuren, zwarte houten jaloezieën en de zwarte lichtrails op het plafond met plafondspots geven een stoere touch aan de woning. Alle wanden hebben een lichtgrijze kleur en er is één wand in een donkerblauwe petrol kleur geschilderd. Deze kleur komt terug in de accessoires en kussens. Naast de haard hangt een op maat gemaakte servieskast met ingebouwde verlichting van teakhout. Deze houtsoort komt ook terug in de eettafel.

Er is een zwart kookeiland met hoogglans zwart blad toegepast, waarbij de kookplaat met afzuiging vlak in het blad ligt. Aan het kookeiland zit de teakhouten eettafel vast. Waar men kan plaatsnemen op de cognackleurige leren eetkamerstoelen. In de witgrijze keukenwand zit een zwarte nis verwerkt voor de koffieautomaat. In deze woning is over alle details nagedacht.

Via de keuken is er toegang naar de oude garage door middel van stalen deuren met glas. In de oude garage is een smal thuiskantoor gevestigd met een smal raam boven inkijkhoogte. Het kantoortje is praktisch ingedeeld met een zitbank met opbergruimte en een houten bureaublad. Het kantoor kan worden gebruikt als studeerruimte maar kan ook als gamekamer worden gebruikt in de toekomst als het zoontje een paar jaar ouder is.

Via de andere deur komt met in de ruime wasruimte. Waarbij de wasmachine en droger op hoogte zijn geplaatst. Onder de machines zit een uitschuifbaar blad waar men de wasmanden op kan zetten tijdens het in- en uitladen. Zowel onder, boven als naast de wasmachine en droger is veel opbergruimte voorzien voor voorraad, schoonmaakmiddelen, de stofzuiger, dweil en bezem.

Interieur: buroSALT (voorheen bekend als Verswijver Interieurconcepten)

 

© 2024 all rights reserved / website by iszo+