Scroll om meer te lezen
16 hofwoningen Steenbergen
  • Type: Nieuwbouw
  • Opdrachtgever: ZeeLandGoed
  • Realisatie: 2017
  • Aannemer: Bouwbedrijf Schrijver

In nauwe samenwerking met de opdrachtgever werd voor een gewonnen besloten prijsvraag voor een locatie in Steenbergen een hofje met levensloopwoningen ontwikkeld. Op de kop van het hofje zijn grote 2-kappers als entree tot het hofje ontworpen met de mogelijkheid voor een compleet woonprogramma op de begane grond.

"Een woning om in te leven"

De levensloop woningen zijn op de begane grond voorzien van een compleet woonprogramma. Op de verdieping is er de mogelijkheid voor 2 slaapkamers en een extra badkamer. Deze woningen vallen vooral op door hun veranda die zowel aan de voorzijde als achterzijde als standaard element voor een verlenging van de woonkamer zorgt. De veranda is afhankelijk van de oriƫntatie van de woning aan de voor- of achterzijde ten opzichte van de zon.

De 2 kappers zijn groot en hebben standaard 3 slaapkamers op de 1e verdieping. Al de materialen van de diverse woning type's  zijn afgestemd op elkaar en op de bebouwing aan de straat waar het hofje begint, zodat er een mooie eenheid aan woningen aan het woonhof ontstaat.

fotografie: Limit Fotografie

 

© 2024 all rights reserved / website by iszo+