Scroll om meer te lezen
Ford van Putten Goes
  • Type: bedrijfsgebouw
  • Opdrachtgever: Ford van Putten
  • Ontwerp: 2014
  • Realisatie: 2015
  • Aannemer: Bouwbedrijf J. van de Linde

In 2014 werd buroSALT gevraagd om een ontwerp te maken voor de nieuwe Ford garage te Goes. De locatie is gelegen aan de A58 op het bedrijventerrein de Poel, nabij de nieuwe afslag Goes Zuid. Een ideale locatie waar zowel aan de voor- als achterkant veel autoverkeer langs de garage rijdt.

"Licht en ruimte"

Het ontwerp gaat uit van twee bouwmassa’s, een vrijwel geheel van glas uitgevoerde showroom in wit/glas en een grotendeels gesloten volume voor de werkplaats in antraciet. De ligging van het gebouw is geoptimaliseerd op de omgeving voor optimale zichtbaarheid en op de zon. Hiervoor zijn de glazen gevels zoveel mogelijk georiënteerd op de aanrijroutes.

Vanaf het centrale plein aan de voorkant van het gebouw zijn er twee entrees waartussen de kantoren liggen. De hoofdentree is voor de bezoekers van de showroom, de 2e entree is voor bezoekers van de werkplaats. Vanaf de hoofdentree aan de voorzijde van het gebouw loopt een loper dwars door de showroom over in een houten steiger die over het water hangt. Kopers die hun auto komen afhalen kunnen zo over de loper het gebouw lopend binnengaan en per auto verlaten.

Het gebouw is extra duurzaam ontworpen met o.a. een extra hoge Rc waarde voor gevels en dak. De installatie is voorzien van een warmteterugwinsysteem en zonnepanelen. Het hele gebouw heeft LED verlichting.
 

Foto's : Limit Fotografie

 

© 2021 all rights reserved / website by iszo+